.

söndag 27 februari 2011

En vecka av träning och eftertänksamhet

Min lediga vecka har verkligen bjudit på många olika känslor.
Glädjen att vakna på morgonen och tänka "vad ska jag träna idag?", istället för "var har jag ont idag?" är det som har gett guldglans på tillvaron.
Samtidigt var svärmors begravning i fredags självklart jobbig, men även en påminnelse om att fira livet och njuta av varje stund på jorden.

Träningen har flutit på i liten mängd, men med bra kvalitet.
Jag ska försöka att anamma en dos av Saras upplägg där hon bara kör tre löppass i veckan och kompletterar med annan träning.

När februari är slut kan jag konstatera att jag trots höftproblemen kommer att ha tränat 19 dagar i februari jämfört med 13 dagar i januari. Dock är kilometerantalet betydligt lägre i februari.

Omständigheterna med begravningen gjorde även att min viktnedgång fick 2 dagars avbräck. Det är ju omöjligt att inte äta av den goda maten, och även av tröstgodiset som vi hade senare på kvällen.

Men fr.om. idag är det tillbaka på spåret igen..
Eftermiddagen tillbringas i gymmet och kröns med en timmes spinning!

7 kommentarer:

 1. Skönt att få vakna med den tanken! Lika bra att satsa på hel och frisk med lite mindre träning, än träna mycket och dras med smärta och ständig oro. Lyssna på kroppen och kör på!

  SvaraRadera
 2. Man får beklaga sorgen samtidigt som jag gläds över att du är tillbaka på banan. Helt klart kan man påverka sitt liv genom rätt inställning, och det blir ju så jäkla mycket bättre! :)

  SvaraRadera
 3. Sara - Att inte behöva planera allt i minsta detalj var en stor lättnad.
  Som det är nu kommer jag ju faktiskt att träna mer än innan, men smartare och med mer alternativ träning :-)
  Lyssnar allt kan !

  John - Tack, Svärmor var ju mycket sjuk, så det var skönt för henne att få somna in.
  Inställning är ju A & O, och genom spinningen har jag fått en oerhörd boost att träna. Ska försöka att lyssna på kroppen så att jag inte drar på mig andra skador!

  SvaraRadera
 4. Det går inte att styra över allt som sker men du har lyckats väldigt bra tycker jag! Slår vad om att gårdagens pass satt hur fint som helst!

  SvaraRadera
 5. Ingmarie - Den satt perfekt, det gjorde även gårdagens! :-)

  SvaraRadera
 6. Spinning är väl ett perfekt komplement! Kör hårt!

  SvaraRadera
 7. Jenny - Det är perfekt! :-)

  SvaraRadera