.

måndag 2 maj 2011

Alternativ till DS Trainer?

I våras köpte mitt andra par av denna klassiska sko.
Version 16 är inte alls så goa som mina gamla 15-skor, de är hårdare, har för mycket stöd i hälen och känns generellt osköna.. Jag får dessutom ont under foten och de känns mycket "plastigare" i isättningen.
Jag har verkligen försökt att gradvis vänja mig, men måste nog inse att jag aldrig kommer att bli vän med detta par.Någon som har ett bra tips på en sko som liknar DS Trainer?
Det ska vara något som passar mina smala fossingar!

Kan säga att jag drog igenom halva sortimentet tillsammans med Emilia på löplabbet utan att hitta något som kom i närheten av samma känsla.
Men jag har inte bråttom, mitt gamla par håller ett tag än men det hade varit skönt att slippa fundera på vad jag ska ha när mina älsklingar lämnar jordelivet..

7 kommentarer:

 1. Har samma problem. Är inte alls lika mycket kompis med 16 som 15. Trots att de är TURKOSA :) Ska bli spännande att se vilka svar du får!

  SvaraRadera
 2. Oj då! jag som tänkte köpa ett par nya DS trainers till maran och bara sätta på mig dem och köra liksom... Låter som en mindre bra idé.

  SvaraRadera
 3. Ajdå, jag som planerar att byta ut mina Asics DS Trainer 15 mot de nya snygga gula i version 16. Jag har även nött ut ett par av version 14 och Trainern är min favorit på vanlig distanslöpning.

  Då ska jag ge dig ett tips på en sko som jag tycker förtjänar mera uppmärksamhet och som du hittar på de större Stadiumbutikerna med maxsortiment. Brooks ST4 eller ST5 Racer som jag tror nyaste versionen heter. Jag sprang Stockholm Marathon i dem förra året (jag väger 68kg) och det funkade klockrent. Den är något tunnare och ca 40-50g lättare än DS Trainern men ändå uppbyggd och väldämpad. Dessutom är den billigare än DS Trainern. Testa!!!

  Mitt andra tips (som jag dock inte testat) får bli Saucony Mirage

  SvaraRadera
 4. Anna (Orka mera)- Jag älskar den orangea färgen på mina fina DS Trainer 16 med! Varför kan dom inte tillverka skor som motsvarar förväntningarna man får när en sko är snygg...?
  Bra skor SKA ha fina färger.. PUNKT SLUT? ;-)

  anneliten - Det kanske bara är jag och Anna som är lite konstiga, men jag trodde absolut inte att det var samma sko när jag fick på mig dem.

  Staffan - Ett par ST5 Racer är härmed beställda från Wiggle.
  Jag går hellre på rekommendation än att springer på ett löpband och försöker känna in på ett par minuter. Det tar ju i vilket fall ett par rundor innan man känner om ett par skor är bra..
  Så gjorde jag även med mina första DS Trainer och det funkade ju ypperligt!
  Får ta och testa Saucony Mirage nästa gång:-)

  SvaraRadera
 5. SÅg först på din bild att din vikt var 95kg och tänkte "då får han besviket skicka skorna till mig" sedan skrollade jag ner och såg 73kg - Bra jobbat och hoppas såklart du kommer att gilla skorna, jag rekommenderar dem verkligen, den kan upplevas som tunna i början om man är van vid lite tjockare skor men mina ST4 har nu gått 60 mil och jag gillar dem fortfarande skarpt!!!

  Hoppas att du har storlek 43 om jag behöver ta över dem :-)

  SvaraRadera
 6. Usch jag blir så irriterad när skomodeller som man "troget köpt" ändras så där! Själv hade jag verkligen hittat rätt i en serie Pumaskor (de enda som passade smala fötter) och så plötsligt hade ALLA deras modeller blivit breda... Hoppas du hittar några sköna!

  SvaraRadera
 7. Staffan - Jag har beställt UK 9, det ju är ungefär 43:or, så vi kan säkert komma överens om det mot förmodan inte skulle stämma med mina förväntningar:-)
  Jag har läst en del på nätet och det finns många som gillar skorna. Jag har inte sett dem innan, men jag gillar dem utseendemässigt redan :-)

  Lisa - Tillverkaren tror så klart att de gör oss en tjänst, men alla är ju knappast stöpta i samma form(det vet ju du också från dina studier) :-)
  Hoppas att du också hittade rätt till slut!

  SvaraRadera