.

fredag 15 april 2011

Mellanmjölk

Nej, mellanmjölk dricker jag inte (mjölkprotein är ett av de födoämnen jag inte tål).

Men just nu känns det lite grand som mellanmjölk i min höft, lite varken eller sådär.
Samtidigt som det inte känns som att den håller på att braka ihop, så är det absolut heller inte bra..


Det funkar bra att träna alternativträning, jag körde cirkelfys i onsdags, och spinning idag utan problem.
Men ungefär en timme efteråt kommer den där lilla irriterade, missnöjda känslan i höften.

Den flyttar sig dessutom runt, och stannar på samma ställe några timmar innan den reser vidare.
I morse var det ljumskarna, mitt på dagen ute på höftkammen och nu närmare kväll så sitter det i korsryggen.

Men det är inte alls så illa som när den pajade i julas, och det är ju alltid något :-)

10 kommentarer:

  1. jag inbillar mig med att det är "positivt" att det hoppar runt så där istället för att gnaga sig fast på ett och samma ställe.
    Men lite konstigt är det...

    SvaraRadera
  2. Jag är av samma åsikt. En gammal idrottsläkare sa till mig att det ofta inte är lika farligt när det hoppar runt. Men det ÄR konstigt...

    SvaraRadera
  3. Har inte en susning av vad det där kan vara? Hade själv lite problem inne i höften i vintras som jag fick bukt med. Visar dig gärna några av övningarna nästa gång vi träffas.

    SvaraRadera
  4. Ingemarie - Hoppas att du har rätt!

    Sara - Jättekonstigt, men om det är en idrottsläkare som sagt det måste det vara så!

    Daniel - Vad bra! Alla tips emottages med tacksamhet! :-)

    SvaraRadera
  5. Jag faller ödmjukt in i kön. Kan ju verligen vara bra att testa lite övningar och hoppas på det bästa!

    SvaraRadera
  6. Andrej - Eller hur? Jag har börjar köra höftrullningar som verkar ha gynnsam effekt. Lösningen är nog en kombination av vila/olika övningar/styrka.

    SvaraRadera
  7. Jag får för mig att alla dina allergier kommer till stor del från våra värdelösa livsmedel. Här är lite saker som du kan testa:

    Om du tror att det är laktosen du inte tål så tycker jag att du ändå skall testa gammaldags mjölk från Arla. Denna mjölk är inte homogeniserad. Många överkänslighetsreaktioner mot mjölk kommer just från denna process. Man tvingar mjölken genom löjligt små munstycken som gör att fettpartiklarna slås sönder. De blir så små att vi inte kan tillgodose oss fettet i tarmen och detta skapar gaser och svullen mage. Många tror sig vara laktosintoleranta när det egentligen bara handlar om industrins många olika processer.

    Om du har problem med pollen skall du utesluta dessa tillsatser HELT: E330, E331 samt citronsyra (är inte så trevligt som det låter).

    Om du har problem med astma skall du utesluta följande tillsatser HELT: E621, E627, E631 samt jästextrakt. Prova även att ta bort E202.

    Ä va fan! Gör som jag, ta bort ALLA tillsatser det finns naturliga alternativ till alla livsmedel.

    SvaraRadera
  8. John: jag har testats flera gånger och det är alltid mjölkprotein som ger utslag. Laktos ska jag uppenbarligen tåla, även om det är svårt att få i sig mjölksocker utan protein.

    Jag tror att du har rätt ang. alla tillsatser.
    Tyvärr är det otroligt krångligt för mig att hitta kost jag tål. Jag har diskuterat det en del med många som kan det här med kost och hittills är det inte riktigt som kan se lösningen på mina problem.

    SvaraRadera
  9. Det låter både jobbigt och tråkigt. Jag tycker att du skall experimentera lite själv. Läkare har bara koll på vilka mediciner som botar våra symptom.

    En sak är ju 100 procent säker på, och det är att det blir inte bättre av alla tillsatser. Jag återkommer då jag har utvärderat resultatet av en närstående som lider av grym pollenallergi :)

    SvaraRadera
  10. John - Det låter bra! Ser fram emot att höra mer!

    SvaraRadera