.

söndag 31 juli 2011

Styrketräning på Höganäs SportcenterFör ett par dagar sedan var Jag och Hanna och simmade på Höganäs Sportcenter.

Vi gillade verkligen stället och så här mitt i sommaren var det bekvämt avfolkat, så det var bara att köra loss i de fräscha faciliteterna där det både fanns ångbastu, bubbelpool och två 25 m bassänger.
Dvs. inte alls illa för en mindre stad som Höganäs.

Idag skulle vi träna styrketräning och tänkte logiskt att om badet är bra måste ju även gymmet var minst lika bra.
Det var det INTE.

Det står "Välutrustat Gym" i beskrivningen, men det kan man knappast kalla det.
Istället borde det stå "Nödtorftigt och spartanskt"

Jag gillar i och för sig annars den där "gamla gymkänslan", men här var det bara dyrt, de slitna maskinerna var inpressade i lokalen(man slog i de andra maskinerna om man ville ändra inställningar till något annat än standard) och om det finns något som heter "Feng Shui for Gym´s", så var det inte något man hade tagit hänsyn till när man inredde denna lokalen.

Vi kände faktiskt för att vända i dörren, men insåg att det inte fanns så många andra alternativ så sent på dagen.

Dagens räddning var när jag av en tillfällighet tittade bakom ett skynke och hittade... en gammal POWERPLATE :-)

Sedan avslutade vi med ett dopp i hamnen.. :-)

12 kommentarer:

 1. Man får ta seden dit man kommer! Men det är otroligt nonchalant mot ens kunder att göra så som du skriver.

  SvaraRadera
 2. Andrej - Jag vänder mig mest emot att man skriver att det är välutrustat. Slitna maskiner som gnisslade så att det gjorde ont i öronen och liten yta är väl ok om man har förväntat att det ska vara så.
  Jag såg framför mig något som åtminstone kom i närheten av Friskis i samma stad... men så blev det inte.

  SvaraRadera
 3. Otroligt! En Pp!! Bakom ett skynke? Nästan värt det dåliga bara för det. ;-)

  SvaraRadera
 4. Ingmarie - Det var faktiskt värt det tycker jag så här i efterhand.
  Fast även PP´n var av en vääääldigt gammal modell.

  SvaraRadera
 5. Haha, det där kännr jag igen. Hamnade själv på ett "Full Force Gym" i England. Jag och trettio anabolakillar i ett källargym med rostiga hundrakilosvikter och betonggolv... Jag pep därifrån rätt kvickt. Den enda motionscykeln saknade sadel! (hmm, varför bloggade jag inte om det här?!)

  SvaraRadera
 6. Lisa - De där som planerar gymmen är nog inte alltid samma människor som sedan använder dem av någon outgrundlig anledning.
  Det verkar ju som att du hann med en massa spännande saker där borta, med Ultraljudsspinning och "Full Force Gym" mm:-)

  SvaraRadera
 7. Jag råkar sitta i kultur- och fritidsnämnden i Höganäs och det stämmer att gymmet är gräsligt. Vi vill ändå inte göra en satsning på det mer än att precis hålla det under armarna, eftersom det dels finns ett annat gym 300m därifrån och för att Friskis är stort i Höganäs. Kommunens uppgift är inte att konkurrera ut andra företag/föreningar, men det är en svår balansgång... Gymmet har sin fasta kundkrets, skulle vi rusta upp det hade det kostat enormt mycket.

  SvaraRadera
 8. Ulrika - Trevligt att du hittade hit!
  Jag håller med om att det finns väldigt många bra ställen att träna gym i Höganäs. Friskis är ju mitt favoritställe när jag är i staden.

  Jag förstår absolut att man inte vill konkurrera med de privata aktörerna, och jag tror inte att det är någon risk i detta tillfället.

  Som jag skriver ovanför så är det nog mest att man inte får vad man har förväntat, och när man har varit där en gång går man ju aldrig dit igen.
  Sportcentret är ju för övrigt mycket bra när det gäller de andra delarna, så gymmet känns som en skamfläck bland allt det andra som är så bra.

  SvaraRadera
 9. Jag kan inte annat än att hålla med dig. Personligen hade jag gärna kunnat stänga igen det och låta någon annan verksamhet finnas där, men då vet jag att ett gäng gubbar som gymmat i sporthallen i hundra år hade protesterat högt. Finns ju de som aldrig skulle sätta en fot på Friskis, de får väl ha kvar sitt gym i fred antar jag.
  Har du förresten testat gummislingan som går runt sporthallen? Grymt snabb att springa tusingar på!

  SvaraRadera
 10. Ulrika - Smaken är ju olika, och att vissa grupper älskar just denna miljön där det är smått och intimt, och alla känner alla.

  Nej, jag har inte testat gummislingan, jag har upptäckt att min kropp inte tål gummi så bra, utan mår bäst av antingen terrängunderlag eller asfalt, så mina rundor brukar gå på stigen mellan Gamla Lerberget och Viken och sedan den gamla grusvägen bort mot Östra Lerberget(och Sportcentret).
  Det ger ett bra och varierat underlag vilken sträcka jag än springer:-)

  SvaraRadera
 11. Thomas - jo där springer jag också ibland när det är hyfsat vindstilla, hatar att springa i motvind. Funderar på att ta bussen till Domsten och springa hem nån dag när det är kraftig sydlig vind. Jag kommer att flyyyga hem ;-)

  SvaraRadera
 12. Ulrika - Lustigt, jag gillar faktiskt motvind, känner mig nästan stressad av för mycket medvind, som på broloppet förra året.. då flög man fram helt okontrollerat:-)
  Låter trevligt med Domsten, jag brukar också göra den sortens utflykter. Ta bussen eller tåget och sedan springa hem.
  Tog dubbeldäckaren till Mölle en gång och sprang hem till Lerberget... Jätteroligt! :-)

  SvaraRadera