.

torsdag 31 mars 2011

Status

Den mesta av min tid den här veckan har gått åt till att köra barn till skola och träning, köra till jobbet, och köra de 18 milen till och från framlidna svärmors lägenhet för att kunna tömma det sista innan morgondagens nya månad.

Jag sätter mig ner vid den här tiden på kvällen, och vaknar av mig själv 05.00.

Det känns inte som att jag är trött, men det kommer nog om någon vecka eller så..

Nu är lägenheten i alla fall tömd.
Man samlar på sig en hel del under ett 83 årigt liv, och allt måste gås igenom noggrant.
Svärmor har skrivit små lappar på allt , där hon förklarar ursprunget och berättar historien om föremålet. Det gör att att det är mycket underhållande att gå igenom hennes saker. Dessutom har hon skrivit små meddelande till sin dotter, och till barnbarnen..
Det har kommit en hel del tårar den här tiden kan jag berätta, men det har också gjort att vi förstår henne bättre nu än vi någonsin gjorde under hennes livstid.

Imorgon lämnas lägenheten över, och då tar arbetet med vad vi ska göra med de 50 flyttkartongerna och allt det andra vid.

Allt har en historia, allt har en själ..

Träningsmässigt har jag haft en period där jag har känt av vad jag tror är överträningssymtom. Men efter gårdagens spinning känns allt ok igen.

Jag har lite spännande nyheter ang. min träning.
Men dem håller jag lite på... och kommer att avslöja när allt är på plats:-)

6 kommentarer:

 1. Vad roligt med alla lappar, måste ha varit jättespännande att ta del av! Jättespännande att höra dina träningsnyheter också. Jag hoppas du inte håller oss på halster för länge!

  SvaraRadera
 2. Håller med Anna, spännande med alla lappar!
  Förstår dock att det varit en omtumlande vecka... Hoppas alla fina minnen dock tar överhand!
  Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
 3. Härligt! Hoppas jag också har sådan sinnesnärvaro när jag blir äldre att jag kan skriva små lappar.

  SvaraRadera
 4. Men åh! Vilken fantastisk kvinna hon måste ha varit! Förstår dock att det är jobbigt...Och jag förstår med att du hoppar över Stockholm i år. Det blir fler tillfällen! Kanske kommer du och hejar ändå?
  Blir förstås nyfiken på dina planer. Berätta!

  SvaraRadera
 5. Efter min morfars begravning ska vi börja städa och rensa ur hans hus. Min mamma har berättat att de också har hittat små lappar när hon och min moster har varit där. Jag förväntar mig också en del tårar när det dyker upp små hälsningar här och var.

  Och vad nyfiken man blir nu! Ta det lugnt med kroppen :)

  SvaraRadera
 6. Anna (Orka mera) - Det var spännande och sorgligt. Ska försöka komma ihåg att göra så när man blir gammal(om man får behålla vettet).
  Jag lovar att snart skriva mer om träningen, jag tycker inte om att bära på mina egna hemligheter:-)

  Hannas Mamma - Alla minnen tenderar ju att bli ljusa i efterhand. Vi är tacksamma att allt är avklarat nu, det har varit två jobbiga månader.
  Trevlig helg på dig med, och hoppas du snart är på benen igen!

  Linda - jag tycker vi bestämmer att vi träffas om sådär en 40 år och har lappskrivarafton?

  Ingmarie - Svärmor var mycket speciell, såsom svärmödrar är, och ska vara.
  Jag har sörjt färdigt Stockholm nu, och jag räknar med att det blir en tur till Stockholm, men jag är inte säkert på att det blir just den helgen.

  Sara - Det verkar som att din morfar också var en speciell person. De där lapparna är som små ord som hänger i luften när man läser dem. Som att personen är närvarande i rummet.

  Lovar att det lugnt:-)

  SvaraRadera